2025 – pravdy a lži v roce dřevěného Hada

V roce dřevěného Hada bude velmi živo a velmi rušno, kdo má v oblibě sledování bulvárních plátků a všemožných skandálů v nejrůznějších společenských sférách, ten si jistě přijde na své. Na své si přijdou milovníci romantiky, prostorové energie budou přát novým známostem, nezadaní se mohou nečekaně seznamovat za zvláštních okolností a na zvláštních místech. V roce „posvátné moudrosti Hada“ si můžeme silně uvědomovat významy pojmů jako je například důvěra, odhodlanost, dobrý úsudek, rozhodnost v jednání, proměnlivost, nevypočitatelnost, ješitnost, záludnost, samoúčelnost. Na přetřes přijdou také záležitosti, které se budou točit kolem „pravdy a lží“. Překvapit nás mohou okolnosti, které lze ve zkratce pojmout jako „blesk z čistého nebe“.

Rok dřevěného Hada: 29. ledna 2025 – 16. února 2026

Tento rok může přinést úspěch připraveným, zejména v oblasti umění, vědy a nových technologií. Vsadíme na šarm a eleganci, bavit nás bude osobitost v oblasti odvážné, a přitom nenuceně svěží módy a ležérní elegance. Zajímat se budeme o volnočasové aktivity, záliby a koníčky, citovou stabilitu, finanční jistoty. A také o smysl pro skutečné hodnoty, o svobodu volby nebo o „intelektuální svobodu“. Cílevědomě a pečlivě bychom se měli starat o vše, co souvisí s životní energií (hadí silou). Had je bytost záhadná a tajemná a její moudrost nelze podceňovat, takže je pravděpodobné, že určité životní okamžiky nám usnadní smysl pro mystické energie a nadpozemská tajemství.

Podle čínského lunárního kalendáře bývá rok Hada příznivým obdobím v oblasti průmyslu a obchodu, s tím souvisí důslednost, rozvaha, dobré strategie a pečlivé plánování. Ale také složité a důsledné vyjednávání, může se jednat o nedůvěřivé souboje inteligence s vychytralostí. V tomto roce se každému z nás vyplatí rozvaha, vědomé plánování, opatrnost a schopnost být ve správnou chvíli na správném místě. Nevyplatí se ukvapenost, podcenění zásadních situací, přílišná vychytralost, spekulace a hazard. Problémy a nesrovnalosti budou vyžadovat upřímnost, schopnost podívat se pravdě do očí a klidné řešení. Ne vždy se podaří dosáhnout shody, ne vždy bude možné počítat se spontánním, případně s živelným souhlasem, v mnohých záležitostech bude nutné přistoupit na kompromisy. Ovšem tam, kde bude vyvíjen velký tlak na „úspěch“, se určité záležitosti nemusí vyvíjet zrovna „mírumilovně“. S tím souvisí, že energie Hada může být v určitých aspektech a souvislostech nemilosrdná a neznalá soucitu.

THOTHŮV TAROT – Osobní výklad karet – Poselství pro Váš osobní rozvoj

Rok dřevěného Hada přijde po roce dřevěného Draka. Zde je podstatné připomenout, že energie Hada představuje podle čínského lunárního kalendáře „nejsilnější negativní sílu“, a energie Draka představuje „nejsilnější pozitivní sílu“. Záležitosti, jež vznikly v roce Draka, nebo s tímto obdobím výrazně souvisí, mohou v roce Hada kulminovat. Prostorové energie budou i nadále propojené s prvkem dřeva, což znamená zmírnění možných nepříznivých záležitostí. Měli bychom mít ale na paměti, že energie dřeva souvisí se seriózností, upřímností, vlídností, dobrosrdečností a moudrostí. Souvisí s moudrostí založené na intuici, v mnohých případech až na „prorockém vnímání“ věcí, jevů a záležitostí, které budeme považovat za podstatné jak v osobních životech, tak i v záležitostech celospolečenských.

Roky Hada mohou v lecčems podstatném mapovat „mlhavé obrazy historie“. Podíváme-li se zpět, roky Hada nebývaly v minulosti zrovna mírné a klidné.

VÝZNAMNÉ UDÁLOSTI V ROCE HADA:

Rok vodního Hada: 10. února 2013–30. ledna 2014

  • Na Filipínách udeřil extrémně silný tajfun Haiyan.
  • Na Ukrajině vypukly protesty kvůli nepodepsání smlouvy o vstupu do Evropské unie, nazvané později Euromajdan.
  • Egyptská armáda provedla v Egyptě státní převrat.

Rok kovového Hada: 24. ledna 2001–11. února 2002

  • Demonstrace na Václavském náměstí na podporu vzpoury v České televizi.
  • 11. září 2001 teroristický útok, dvě letadla zasáhly budovy Světového obchodního centra.
  • Začala válka v Afghánistánu.

Rok zemského Hada: 6. února 1989–26. ledna 1990

  • Pád Berlínské zdi.
  • Sametová revoluce, období politických změn v Československu.
  • Studentské protesty na náměstí Nebeského klidu v Číně.

Rok kovového Hada: 27. ledna 1941–14. února 1942

  • Válečný rok 1941.

Rok zemského Hada: 10. února 1929–29. ledna 1930

  • Podpisem lateránských smluv mezi Itálií a Svatým stolcem vznikl Městský stát Vatikán.
  • Krach na newyorské burze, velká hospodářská krize, celosvětová ekonomická deprese.

Rok ohnivého Hada: 23. ledna 1917–10. února 1918

  • USA vstoupily do první světové války.
  • Velká říjnová socialistická revoluce v Rusku.

Na závěr je na místě zmírnit případné pocity nejistoty a neklidu, které mohl náhled do energií roku 2025 vyvolat. Určitě toto období zvládneme, v mezích možností, tak jako jsme zvládli poslední čtyři neklidné roky. A času oddychu se snad konečně dočkáme v roce 2026 i v roce 2027.

2026 – rok ohnivého Koně
Základní charakteristika tohoto období: úspěšný, veselý rok bohatý na bezstarostné, romantické, rozmarné, vrtošivé a někdy i výstřední nebo lehkovážné příhody. Rok „bláznivého shonu“ a impulsivních akcí všeho druhu ve snaze o postup vpřed. Velké plány a velká rozhodnutí, rychlost a efektivita, odvážnost a nekonvenčnost. Svoboda, volnost, snaha osamostatnit se. Vynaložená energie, námaha a aktivita bude odměněna. Vše kolem nás i v nás bude v pohybu, jen budeme občas muset brzdit, abychom se vstříc novým energiím neřítili prudce a bezhlavě. Kdo nedá na zdravý rozum, city a intuici, sebevědomí a sebedůvěru může pocítit vyčerpání, zmatky a stres. V roce Koně se by se mělo dařit světové ekonomice, bude nutné udržet střízlivost ve finančních záležitostech, v politice může docházet k napjatým vztahům, k soubojům o to, kdo bude řídit opratě.

2027 – rok ohnivé Ovce
Základní charakteristika tohoto období: klidný rok, vyrovnané energie, schopnost proměnit náročné situace v dění s klidným průběhem. Odpočinkové tempo, relaxace, občasná sentimentální nálada a přecitlivělost, zamyšlení nad vlastním životem. Na druhé straně spektra usmíření se světem, usmíření s vlastní identitou, usmíření s ostatními. V roce Ovce vsadíme na city, na vše, co souvisí s rodinou a domovem, s přátelstvím, s komunitami, kde si lidé vzájemně pomáhají. Může docházet k rozkvětu umění, zaměříme se na vlastní tvůrčí schopnosti. Nebude to sice rok velkého finančního rozkvětu, ale v rámci světových konfliktů bude v roce Ovce dominovat snaha o mírová řešení a ukončení nepřátelství.

 

Související články: Energie hadí síly – životní energie, Hvězda Země, hvězda duše a hvězdná brána – energetická centra lidského těla

PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?