Podzimní rovnodennost nastává 23. 9. krátce po třetí hodině ranní – v čase mezidobí zvaném hodina duchů

Tajemná hodina duchů zjevujících se ve stínu odvrácené strany Měsíce

Kolem třetí hodiny ranní je nejcitlivější čas, takzvané mezidobí, kdy se mohou manifestovat účinky jemnohmotné sféry, duchovního a astrálního světa. V tuto noční dobu je nevíce pootevřená brána do astrálního světa, je to takzvaná hodina duchů, ztracených či zbloudilých duší nebo astrálních bytostí a jiných duchovních či nadpozemských entit. V tajemném nočním čase, podtrženém magickým číslem tři – ve 3:33 ráno můžeme být svědky zvláštních paranormálních jevů. Atmosférou Země prostupují energie z „odvrácené strany Měsíce“. V čase transformace stínů je hranice mezi životem a smrtí velmi tenká. Můžeme být vystaveni pozitivním i negativním energetickým frekvencím. Pokud je ale náš vibrační stav na tyto spirituální sféry naladěn neutrálně, mohou k nám právě v tuto dobu přicházet zajímavé vize, telepatické zprávy, lucidní sny, inspirace, nápady, hluboké myšlenky, snadněji čerpáme informace z jemnohmotných energetických polí. V tento čas k nám nejčastěji ve snech přicházejí spřízněné duše, které již odešli na druhý břeh.

Také naše podvědomí je kolem třetí hodiny ranní velmi citlivé. V podstatě je to docela „plodný spirituální čas“, jen nedoporučuji žádné rituály nebo nerozvážné magické seance, hlavně pro nezkušené, nebo v čase, kdy nejsme v duševní a psychické pohodě, v souladu sami se sebou. To, že se v tuto hodinu často budíme, může být způsobeno tím, že spánek už není hluboký, hladina melatoninu (spánkového hormonu klesá), a tělo začíná být „nastartované na nový den“. Někdy se této hodině také říká „hodina úzkosti“ – pokud se neplánovaně probudíme podvědomí vysílá různé signály, a mysl nebo mentální dění v hlavě nemusí být zrovna pozitivně naladěno. Lilith je v nás přítomna také pár okamžiků během probuzení v časných ranních hodinách v tajemném mezidobí těsně před úsvitem, kdy z polospánku přecházíme do bdělého vědomí.

V tento čas naplno pracuje podvědomí, projevuje se dualitní vnímání světa, projevuje se agenda svobodné vůle versus agenda ega. Vidíme na vlastní oči, slyšíme na vlastní uši, přesto se často ve svých úsudcích a domněnkách mýlíme. Striktní dualismus mysli, rozdělování věcí na černé a bílé nám může komplikovat život. Pokud chceme učinit změnu, měli bychom vnímat realitu (vlastní i na kolektivní úrovni) pozorně a zároveň nehodnotit podle starých vzorců, podle zkostnatělého způsobu myšlení. Přehodnocovat své postoje, nezaměňovat hlas srdce za hlas strachu, nevytvářet si žádné domněnky. Energetický rozměr bytí souvisí s éterem, jenž neustále přijímá informace. Universální spirituální vír se projevuje v lidském těle, bez vnímání této vířivé energie není možné existovat v souladu s přírodním děním. Zvědavost, očekávání impulzu k akci, očekávání úspěchu je důležité, ale nesmíme se udržovat ve vnitřním napětí, ani ve vnějším prostoru nevytváříme žádné zbytečné napětí. Obzvlášť v časech mezidobí jako je tajemná hodina duchů, čas úplňku a novoluní, jarní a podzimní rovnodennost, letní a zimní slunovrat, listopadový svátek Dušiček.

Související článek: Oslava podzimní rovnodennosti odpočinkem, uvolněním a magickým tancem

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?