Lahodná domácí griotka
Rudá barva čerstvých višní svádí s přicházejícím létem k sladkému pokušení. Než vám domácí griotka ,,dozraje“, ochutnáte ji sice až koncem léta, ale během vlahých podzimních večerů připomene vám vůni letního slunce a rozkvetlé zahrady.
Budeme potřebovat: 2 kg višní, 1 a čtvrt litru lihu, 1/4 litru žitné, 1 kg cukru, skořice, několik hřebíčků, 15 roztlučených jader višní, citronová nebo pomerančová kůra.
Postup je nenáročný a jednoduchý: všechny ingredience smícháme v přiměřeně velké, dobře uzavíratelné nádobě (sklo, porcelán, kamenina). Odložíme na teplé místo a necháme ,,zrát“ čtyři až pět týdnů. Potom vše přecedíme přes plátno. Rozdělíme do lahví s uzávěrem, zavíčkujeme, a necháme ještě jeden měsíc odpočívat.
Zdroj fotografie: Pixabay.com
Diskuze
PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?