Jeřabinový sirup s mrkvovou šťávou
Použijeme bobule jedlého sladkoplodého jeřábu. Jeřabiny obsahují provitamin A a vitamin C. Sirup ředěný perlivou vodou trochu zvláštně ale výborně chutná, navíc dodá organismu potřebné vitamíny.
Ingredience: 600 gramů cukru, 0,5 litru jeřabinové šťávy.
Postup: jeřabiny pečlivě zbavíme stonků a pomocí odšťavňovače připravíme šťávu. Šťávu z jeřabin dáme na plotnu, přidáme cukr, ten necháme rozpustit a vše dle potřeby svaříme do hustoty sirupu. Hotový sirup plníme do skleněných lahviček.
Jeřabinový sirup můžete chuťově obohatit šťávou z několika pomerančů, podle množství přidáme víc cukru. Použijete-li na jeřabiny odšťavňovač, můžete přidat ještě dvě tři čerstvé mrkve. Sirup pijeme zředěný vodou nebo sodovkou, rozhodně svou přírodní kvalitou nahradí ,,umělé“ ovocné kupované sirupy.
Zdroj fotografie: Pixabay.com
Diskuze
PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?