Keltská úplňková medovina
Jednoduchou a na přípravu rychlou medovinu, bez zdlouhavého procesu fermentace, si dopřejeme za měsíčních úplňků, nebo během oslav pohanských svátků, například Beltaine, nebo Letní slunovrat.
Budeme potřebovat: dobře omytý citrón, větší kousek celé skořice, 3 hřebíčky, lžičku strouhaného muškátového oříšku, 300 gramů medu, 1 litr alkoholu.
Domácí medovina
Postup: do jednoho litru vody dáme vařit pokrájený citrón, větší kousek skořice, tři celé hřebíčky, lžičku strouhaného muškátového oříšku. Vše vaříme na mírném, pomalém ohni zhruba pět minut. Necháme trochu vychladnout a přidáme 300 gramů medu, mícháme do rozpuštění. Až se med rozpustí, vše přecedíme přes jemné plátno. Plátno zachytí jemné nečistoty z koření a vzniklou pěnu. Přidáme jeden litr alkoholu – výběr dle chuti. V rámci zachování keltských tradic je vhodné použít irskou whisky. (Muškátový oříšek je ve větším množství halucinogenní, nepřekračujeme tedy uvedené množství.)
Zdroj fotografie: Pixabay.com
Diskuze
PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?