Sirup z lesních jahod

Lesní jahody mají nezapomenutelnou chuť a pohádkovou vůni přírody. Jediným problémem může v dnešní době být, najít místečko v přírodě, kam se na lesní jahůdky vypravit. Víte-li o takovém místě, nenechte tam lesní jahody ležet jen tak ladem, připravte si lahodný nevařený ovocný sirup.

SIRUP Z LESNÍCH JAHOD

Ingredience: 2,5 kg zralých lesních (případně zahradních) jahod, 50 gramů kyseliny citronové, cukr, jeden sáček Petolu (konzervační přípravek).

Postup: Jahody trochu rozmačkáme a zalijeme 1,5 litrem převařené vychlazené vody. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.

Uložíme do chladu a necháme 24 hodin stát.

Druhý den propasírujeme přes síto anebo dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Jahodovou hmotu odměříme a na 1 litr přidáme jeden kg cukru.

Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidáme Petol a dobře rozmícháme.

Sirup plníme do čistých lahviček se šroubovacím uzávěrem, uchováváme v chladu. Popíjíme ředěný vodou nebo sodovkou, ozdobíme lístkem čerstvé máty.

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Diskuze


PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?