Sirup z lesních jahod
Lesní jahody mají nezapomenutelnou chuť a pohádkovou vůni přírody. Jediným problémem může v dnešní době být, najít místečko v přírodě, kam se na lesní jahůdky vypravit. Víte-li o takovém místě, nenechte tam lesní jahody ležet jen tak ladem, připravte si lahodný nevařený ovocný sirup.
SIRUP Z LESNÍCH JAHOD
Ingredience: 2,5 kg zralých lesních (případně zahradních) jahod, 50 gramů kyseliny citronové, cukr, jeden sáček Petolu (konzervační přípravek).
Postup: Jahody trochu rozmačkáme a zalijeme 1,5 litrem převařené vychlazené vody. Přidáme kyselinu citronovou a promícháme.
Uložíme do chladu a necháme 24 hodin stát.
Druhý den propasírujeme přes síto anebo dobře rozmixujeme na hladkou kaši. Jahodovou hmotu odměříme a na 1 litr přidáme jeden kg cukru.
Mícháme dokud se cukr nerozpustí. Nakonec přidáme Petol a dobře rozmícháme.
Sirup plníme do čistých lahviček se šroubovacím uzávěrem, uchováváme v chladu. Popíjíme ředěný vodou nebo sodovkou, ozdobíme lístkem čerstvé máty.
Zdroj fotografie: Pixabay.com
Diskuze
PŘEJETE SI PODPOŘIT PROVOZ WEBOVÝCH STRÁNEK FORMOU FINANČNÍHO DARU?